Odżywianie dla zdrowia: Tradycje wschodnie i nowoczesna wiedza o żywieniu
73.68 zł | |
Rabat: | 46.22 zł |
Cena katalogowa: | 119.90 zł |
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: | 73.68 zł |
Dostępność: 17
Czas realizacji:
48 godzin
Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »
Koszt dostawy
Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł
Darmowa dostawa
Do darmowej dostawy pozostało: 399.00 zł
Odżywianie dla zdrowia: Tradycje wschodnie i nowoczesna wiedza o żywieniu
Autorzy | Pitchford Paul |
---|---|
Format | 25.3x19.5cm |
Język oryginału | angielski |
Języki | polski |
Miejscowość | Łódź |
Oprawa | Miękka |
Pkwiu | 58.11.1 |
Rok wydania | 2016 |
Tematyka | Zdrowie Uroda |
Tłumacze | Zagroba Iwana |
Tytuł oryginału | Healing with whole foods |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Galaktyka |
Kod EAN/ISBN | 9788375790238 |
Liczba stron | 768 |
To pierwsze na polskim rynku wydawniczym
tak obszerne kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki!
ponad 700 stron!
EKSPERCI POLECAJĄ:
Interesująca książka, która przybliża nam metody pozwalające w sposób mądry zadbać o swoje zdrowie. Z powodzeniem może służyć lekarzom, jak i pacjentom.
dr Grażyna Frunze, specjalista chorób wewnętrznych,
specjalista tradycyjnej medycyny chińskiej
Autor podaje proste metody złagodzenia różnorodnych objawów chorobowych, niekiedy dające nadzieję uzdrowienia, nawet w przypadkach przewlekłych i ciężkich. Książka zawiera również niezwykle cenne wskazówki, które mogą wpłynąć na zmianę złych nawyków żywieniowych u osób z zaburzeniami odżywiania: z niedoborem masy ciała i otyłością.
dr n. chem. Urszula Pytasz,
dietetyk z Kliniki Endokrynologii i Chorób Metabolicznych w CZMP
Leczenie za pomocą pożywienia jest obok farmakologii ziół najważniejszym elementem medycyny najstarszych kultur naszej cywilizacji. To bardzo szerokie zagadnienie, z którym niewiele wspólnego mają lansowane obecnie diety, ani zalecenia dietetyczne, nie uwzględniające energetyki narządowej. Lekarze nie posiadający dogłębnej wiedzy na temat odżywiania i zagubieni pacjenci najczęściej poszukują rozwiązań metodą prób i błędów. W książce „Odżywianie dla zdrowia”, zarówno specjaliści jak i laicy, znajdą rzetelną wiedzę o prawidłowym odżywianiu i jego istotnym wpływie na zdrowie. Pozycja ta zasługuje na miano obowiązkowego podręcznika nie tylko dla studentów medycyny i lekarzy, ale również dla każdego, kto świadomie chce wpływać na własne zdrowie.
dr n. med. Wiesława Stopińska, specjalista medycyny ogólnej i pediatra, lekarz rodzinny z umiejętnością homeopatii i medycyny orientalnej
Kompendium zawiera:
? przejrzyste wskazówki rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych
? metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę,
w której przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa
? podstawy tradycyjnej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń oraz rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu
? opisy poszczególnych produktów roślinnych i zwierzęcych oraz ponad 300 przepisów kulinarnych na uzdrawiające dania
? informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia kobiet, odchudzania i głodówek leczniczych, a także leczenia dietą rozmaitych chorób m.in. zapalenia stawów czy uzależnienia od używek
Autorzy | Pitchford Paul |
---|---|
Format | 25.3x19.5cm |
Język oryginału | angielski |
Języki | polski |
Miejscowość | Łódź |
Oprawa | Miękka |
Pkwiu | 58.11.1 |
Rok wydania | 2016 |
Tematyka | Zdrowie Uroda |
Tłumacze | Zagroba Iwana |
Tytuł oryginału | Healing with whole foods |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Galaktyka |
Kod EAN/ISBN | 9788375790238 |
Liczba stron | 768 |