Moje konto

Chemia organiczna zakres rozszerzony Tom 3

37.05 zł
Rabat: 1.95 zł
Cena katalogowa: 39.00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37.05 zł
-+
Dodaj do ulubionych

Dostępność: 10 Dużo

Czas realizacji:
48 godzin

Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »

Koszt dostawy

Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł

Darmowa dostawa

Do darmowej dostawy pozostało: 399.00 zł

Chemia organiczna zakres rozszerzony Tom 3

Autorzy Persona Andrzej, Piersiak Tomasz, Tarasiuk Bogdan
Języki polski
Oprawa Miękka
Pkwiu 58.11.1
Rok wydania 2020
Tematyka Chemia
Wydawca Medyk
Kod EAN/ISBN 9788364045981
Liczba stron 152
Podręcznik jest przeznaczony nie tylko dla uczniów szkół średnich pragnących rozszerzyć i ugruntować swoją wiedzę z zakresu chemii organicznej, w aspekcie czekającego ich egzaminu maturalnego z chemii, ale również dla studentów kierunków przyrodniczych, medycznych czy pedagogicznych, w programie których chemia stanowi istotny element kształcenia. Informacje zawarte w niniejszym podręczniku mogą stanowić dla nich materiał wyjściowy dla dalszego pogłębiania wiedzy chemicznej na kolejnych etapach kształcenia. WĘGLOWODANY Rozdział 1. MONOSACHARYDY 1.1. BUDOWA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW 1.2. WZORY STRUKTURALNE MONOSACHARYDÓW 1.3. BUDOWA PRZESTRZENNA CZĄSTECZEK MONOSACHARYDÓW. IZOMERIA OPTYCZNA 1.3.1. Zapis wzorów stereochemicznych 1.3.2. Określanie względnej konfiguracji (system Fischera) D/L 1.3.3. Określanie absolutnej konfiguracjji centrów stereochemicznych 1.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE, CZYNNOŚĆ OPTYCZNA 1.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE MONOSACHARYDÓW Rozdział 2. DISACHARYDY Rozdział 3. OLIGOSACHARYDY Rozdział 4. POLISACHARYDY Rozdział 5. IDENTYFIKACJA SACHARYDÓW 5.1. ODRÓŻNIANIE ALDOZ OD KETOZ 5.2. ODRÓŻNIANIE PENTOZ OD HEKSOZ Rozdział 6. FERMENTACJA CUKRÓW Rozdział 7. WĘGLOWODANY – PODSUMOWANIE ZWIĄZKI ORGANICZNE ZAWIERAJĄCE AZOT Rozdział 8. ZWIĄZKI NITROWE 8.1. NAZEWNICTWO ZWIĄZKÓW NITROWYCH 8.2 NITROZWIĄZKI ALIFATYCZNE 8.3. NITROZWIĄZKI AROMATYCZNE Rozdział 9. ESTRY KWASU AZOTOWEGO . Rozdział 10. AMINY 10.1. NAZEWNICTWO AMIN 10.2. METODY OTRZYMYWANIA AMIN. 10.3. BUDOWA AMIN. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE I CHEMICZNE 10.4. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMIN Rozdział 11. AMIDY Rozdział 12. NITRYLE Rozdział 13. AMINOKWASY 13.1. KLASYFIKACJA AMINOKWASÓW 13.2. NAZEWNICTWO AMINOKWASÓW 13.3. OTRZYMYWANIE AMINOKWASÓW 13.4. WŁAŚCIWOŚCI FIZYCZNE AMINOKWASÓW 13.5. WŁAŚCIWOŚCI CHEMICZNE AMINOKWASÓW 13.6. REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE AMINOKWASÓW Rozdział 14. PEPTYDY Rozdział 15. BIAŁKA 15.1. PODZIAŁ BIAŁEK 15.2. STRUKTURA BIAŁEK 15.3. WYKRYWANIE BIAŁEK, PEPTYDÓW 15.4. ZNACZENIE PRZEMYSŁOWE BIAŁEK Rozdział 16. ZWIĄZKI HETEROCYKLICZNE AZOTU Rozdział 17. PORFIRYNY
Autorzy Persona Andrzej, Piersiak Tomasz, Tarasiuk Bogdan
Języki polski
Oprawa Miękka
Pkwiu 58.11.1
Rok wydania 2020
Tematyka Chemia
Wydawca Medyk
Kod EAN/ISBN 9788364045981
Liczba stron 152
:
:
: