Moje konto

Chemia żywności Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności

84.46 zł
Rabat: 24.54 zł
Cena katalogowa: 109.00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 84.46 zł
-+
Dodaj do ulubionych

Dostępność: 21 Dużo

Czas realizacji:
48 godzin

Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »

Koszt dostawy

Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł

Darmowa dostawa

Do darmowej dostawy pozostało: 399.00 zł

Chemia żywności Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności

Autorzy Praca zbiorowa
Format 16.5x23.5cm
Języki polski
Oprawa Miękka
Pkwiu 58.11.1
Redakcja Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Rok wydania 2017
Tematyka Chemia
Wydanie 1
Wydawca Wydawnictwo Naukowe PWN
Kod EAN/ISBN 9788301196264
Liczba stron 344
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Autorzy Praca zbiorowa
Format 16.5x23.5cm
Języki polski
Oprawa Miękka
Pkwiu 58.11.1
Redakcja Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
Rok wydania 2017
Tematyka Chemia
Wydanie 1
Wydawca Wydawnictwo Naukowe PWN
Kod EAN/ISBN 9788301196264
Liczba stron 344
Ocena:
:
:
: