Chemia żywności Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności
84.46 zł | |
Rabat: | 24.54 zł |
Cena katalogowa: | 109.00 zł |
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: | 84.46 zł |
Dostępność: 11
Czas realizacji:
48 godzin
Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »
Koszt dostawy
Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł
Darmowa dostawa
Do darmowej dostawy pozostało: 399.00 zł
Chemia żywności Tom 2: Biologiczne właściwości składników żywności
Autorzy | Praca zbiorowa |
---|---|
Format | 16.5x23.5cm |
Języki | polski |
Oprawa | Miękka |
Pkwiu | 58.11.1 |
Redakcja | Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna |
Rok wydania | 2017 |
Tematyka | Chemia |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Kod EAN/ISBN | 9788301196264 |
Liczba stron | 344 |
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
W tomie 2 opisano:
- witaminy;
- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- toksyny surowców żywnościowych;
- dodatki do żywności i suplementy diety;
- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Autorzy | Praca zbiorowa |
---|---|
Format | 16.5x23.5cm |
Języki | polski |
Oprawa | Miękka |
Pkwiu | 58.11.1 |
Redakcja | Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna |
Rok wydania | 2017 |
Tematyka | Chemia |
Wydanie | 1 |
Wydawca | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Kod EAN/ISBN | 9788301196264 |
Liczba stron | 344 |