Moje konto

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2

92.21 zł
Rabat: 26.79 zł
Cena katalogowa: 119.00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 92.21 zł
-+
Dodaj do ulubionych

Dostępność: 51 Bardzo dużo

Czas realizacji:
48 godzin

Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »

Koszt dostawy

Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł

Darmowa dostawa

Do darmowej dostawy pozostało: 399.00 zł

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2

Autorzy Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata
Format 16.5x23.5cm
Języki polski
Miejscowość Warszawa
Oprawa Miękka
Rok wydania 2022
Tematyka Biologia
Wydanie 3
Wydawca Wydawnictwo Naukowe PWN
Kod EAN/ISBN 9788301222864
Liczba stron 620
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Autorzy Grzymisławski Marian, Moszak Małgorzata
Format 16.5x23.5cm
Języki polski
Miejscowość Warszawa
Oprawa Miękka
Rok wydania 2022
Tematyka Biologia
Wydanie 3
Wydawca Wydawnictwo Naukowe PWN
Kod EAN/ISBN 9788301222864
Liczba stron 620
:
:
: