Moje konto

Planowanie i ocena sposobu żywienia Ćwiczenia Część 1: Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

26.58 zł
Rabat: 3.42 zł
Cena katalogowa: 30.00 zł
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22.15 zł
-+
Dodaj do ulubionych

Dostępność: 7 Dużo

Czas realizacji:
48 godzin

Średnia ocena: 0
Dodaj recenzję »

Koszt dostawy

Standardowy koszt dostawy na terenie RP od 7,99zł

Darmowa dostawa

Do darmowej dostawy pozostało: 399.00 zł

Planowanie i ocena sposobu żywienia Ćwiczenia Część 1: Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Autorzy Kowalska Joanna Ewa
Format 17.0x24.0cm
Języki polski
Miejscowość Warszawa
Oprawa Miękka
Pkwiu 58.11.1
Rok wydania 2016
Tematyka Podręczniki szkolne
Wydawca Format-AB
Kod EAN/ISBN 9788389184696
Liczba stron 114
Zbiór ćwiczeń „Planowanie i ocena żywienia” to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia. Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach. Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części: Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia. Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia. Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.
Autorzy Kowalska Joanna Ewa
Format 17.0x24.0cm
Języki polski
Miejscowość Warszawa
Oprawa Miękka
Pkwiu 58.11.1
Rok wydania 2016
Tematyka Podręczniki szkolne
Wydawca Format-AB
Kod EAN/ISBN 9788389184696
Liczba stron 114
Ocena:
:
:
: